perjantai 2. tammikuuta 2015

Saippuointia

Uusi vuosi sai hyvän alun, ensimmäisen päivän aamuna aamukahvien jälkeen aloin touhuilla saippuoita. Sopiva ajoitus noin ystävänpäivää ajatellen, ehtivät juuri hyvin kypsyä siihen mennessä, jotta uskaltaa antaa niitä eteenpäin. Uudet, keväisen raikkaat tuoksuöljyt kruunasivat nämä saippuat.

Testailin ensimmäistä kertaa nestemäisiä värejä. Jäivät hieman vaaleiksi ainakin tässä vaiheessa, mutta saattavatpa tummua vielä saippuan kypsyessä. Ensi kerralla sitten tarvittaessa vähän enemmän.

Tänään leikkelin saippuat palasiksi ja jotakuinkin tämän verran niitä tuli. Etualalla on neljästä eri saippuasta ainut koostumukseltaan epäonnistunut mangosaippua (massa kiisselöityi liian nopeasti ja värikin on aika kummallinen). Onneksi vika on vain kosmeettinen ja saippua on käyttökelpoista ja ihanan tuoksuista.


Mandariinisaippua, jossa värjäyskin onnistui kohtuullisen hyvin.


Omenasaippua, jossa on aivan sama tuoksu kuin aikanaan lapsena käyttämässäni shampoossa, jota ei enää tietääkseni valmisteta. Tuoksu oli tämä ja olen kaivannutkin tuota ihanaa ompputuoksua. Nyt sitä piisaa, täytyy tilata varmuudeksi vähän lisää tuoksuöljyä, ettei heti pääse loppumaan kesken. Tästä tuli ehdottomasti mun lemppari, vaikka ei värjäykseltä ja koostumukselta ollut ehkä ihan yhtä hyvä kuin tuo mandariini.


Kolmas suhteellisen hyvin onnistunut kokeilu oli limesaippua. Tässä saippuassa tuntuisi olevan aivan ihana koostumus, ainakin vielä leikattaessa. :) Limetuoksuöljyn lisäksi tässä on myös limemehutiivistettä.


Malttamattomana odottelen, että nämä kypsyisivät edes sen verran, että voisi varovasti ottaa ensimmäisen testikäyttöön. Sillä välin koitan ahkerasti tikutella ja koukutella näitä paria työtä, jotka ovat viime aikoina olleet aktiivisesti työn alla.


Jostain pitäisi myös kaivella päättelyinnostus, pari isompaa työtä odottaisi enää neulaa, jonka jälkeen ne saisi käyttöön. Tarpeen olisivat näillä keleillä, merinovillaihanuuksia kumpikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti