sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Hupputakki ilman huppua

Onhan tästä jo aikaa, kun ostin Veeran kirjan Lankaleikki ja taisin innostua aika paljon yhtenä kappaleena neulottavista paidoista. Neuleiden viimeistely on ollut aina se kaikista haastavin osuus ja näissä viimeistely vähenee puoleen, kun ei tarvitse ommella yhtään saumaa. Huippua! :)

Parisen vuotta kaapissa marinoituneet merinovillat pääsivät puikoille joulukuussa ja ihanaakin ihanampi uusi takki niistä valmistuikin. Tämä on ehdottomasti uusin lempparini ja luottoneuleeni.


Lanka: Lane Cervinia Le Fibre Nobili Mambo (2825)
Puikot: 5,0mm pyöröt 80cm
Koko: M
Langan kulutus: 660g
Ihan kaikista parasta omatekemissä neuleissa on ylipitkät hihat. Kaupasta ostetuissa vaatteissa en niihin oikeastaan koskaan törmää ja siitä varmaan ihastus niihin johtuukin. Onko mitään mukavampaa kuin saada kylmän yllättäessä vetää kädet sormia myöten hihan sisään lämpimään?


Tästä tosiaan piti tulla hupputakki, mutta lanka loppui kesken ja takki jäi ilman huppua. Arvioin äkkiseltään langanmenekin väärin, kun ei taas siinä hetkessä tullut mieleen hihan ylimääräiset sentit sekä muutamaa senttiä pidempi vartalo-osa. Hupun puuttuminen ei onneksi tee tästä yhtään vähemmän ihanaa, ehkä jopa päinvastoin. Huivien kanssa ainakin huputon versio on mukavampi.

Juuri oikeat napit löytyivät omasta varastosta. Välillä on hyvä olla hamsteri, nämä (ja ihan pari muuta nappia) hyppäsivät eteen käydessäni Karnaluksissa joku vuosi sitten. Pakkohan ne oli sieltä ottaa mukaan ja näköjään niille pikkuhiljaa löytyy käyttötarkoituskin.


Tästä takista jäi kaiken kaikkiaan älyttömän hyvät fiilikset ja äärimmäinen tyytyväisyys lopputulokseen. Saattaapi myös olla, että saumallisia neuleita ei tule ihan hetkeen neulottuakaan. :)

2 kommenttia:

  1. Ihana! Hupputakki olikin toteuttavien listalla (suurin osa Lankaleikki -kirjan neuleista on), mutta tykkään tästä sun huputtomasta versiosta vielä enemmän. Ylipitkistä hihoistakin olen samaa mieltä, niiden neulominen tosin voi olla puuduttavaa, mutta lopputulos palkitsee varmasti! Ja aivan mahtavat napitkin vielä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Ajattelin jossain vaiheessa toteuttaa hupputakin vielä hupullisenakin versiona, tosin sekään tuskin selviää ihan ilman muutoksia. Tähän lankaan ja näihin nappeihin sopi kuitenkin loppujen lopuksi mielestäni paremmin tuo huputon versio. Kerrankin lanka loppui juuri oikealla hetkellä :D

      Poista