maanantai 1. syyskuuta 2014

Yllätyshyvää

Äitini naapurissa asustaa herttainen vanhempi rouva, jonka pihasta olen käynyt kaivelemassa perennoita ja vaikka mitä taimia siirrettäväksi omaan pihaan. Viime viikolla hän kehui kovasti äidille tekemiäni villasukkia ja kertoili, kuinka hänellä varpaat palelevat usein. Tästä jopa merkonomin matematiikalla pystyi laskemaan yksi plus yksi ja kotiin päästyäni aloinkin kaivella jämälankakeriä esiin.

Halusin tehdä sukista paksut, joten valinta oli tällä kertaa kirjoneule paksusta langasta.
 
Lanka: jämiä mm. Gjestalin Janne ja Novitan 7-veljestä
Puikot: 3,5 mm
Ohje: oma
Koko: 39
Silmukoita: 48
Langan kulutus: n.130g
 
Jämälankasukat olivat mielestäni loistava idea, kunnes...
Ääk, neuleissa en inhoa mitään muuta kuin lankojen päättelyä. Ja niitä pääteltäviä langanpäitä tuntui näissä riittävän. Tuskallinen tovi meni, mutta tulipahan tehtyä. Jos jollakulla sattuisi olemaan vinkkejä, miten säästyisin näiltä päättelyiltä jatkossa, olisin ikionnellinen.

Ensimmäistä kertaa pääsin myös käyttämään e-baysta tilaamiani "Handmade"- merkkejä.

Sukat toimitin tänään perille ja saaja oli erittäin onnellinen. Mietiskeli, raaskiiko näillä sukilla edes kävellä vai ottaako aina pois, kun lähtee sohvalta. Lupasin tehdä uudet, jos sattuisivat kulumaan puhki. Niin hyvä mieli tästä tuli itselleni, että eiköhän vaihtosukat löydy viimeistään joulupaketista.

2 kommenttia:

 1. Oi, miten ihanat sukat! :) Oliko sinulla ohjetta kuvioon? Lankojen päättely on kyllä inhottavin vaihe neulomisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Näistä ei tullut tehdessä piirettyä mitään ohjetta, mutta voisin kyllä koittaa jonkinlaisen ohjeen tehdä näin jälkikäteen.
   Langanpäitä tosiaan näissä sitten riittää, taisi olla yli 30 per sukka ;)

   Poista