torstai 26. maaliskuuta 2015

Voihan Karnaluks (ja se siitä lankalaihiksesta)

Tämähän oli oletettavissa, että alkuvuosi lankalaihiksen osalta kaatuu täysin viime viikonlopun Karnaluksin matkaan ja niinhän siinä kävi. Eipä ollut mitään tietoa itsekurista, kun lauantaina aamupäivällä pääsin liikkeen ovista sisään.

Ensimmäisenä mukaan tarttui pieni valikoima nappeja


Lisäksi pari metriä kangasta ja kaikkea pientä tilpehööriä


Langoista matkalaukkuun tuli täytettä yhteensä 4350g. Siinäpä sitä riittää sitten hetkeksi neulottavaa. Kasasta löytyy mm. Regian Winter Sorbetia, Austermannin Stepiä ja Alpaca Silkiä, Rowanin Cocoonia ja Creative Linenia sekä tietysti vironvillaa.


Vironvillaa ei tältä reissulta pitänyt kotiutua ollenkaan, mutta viimeisenä päivänä laivaan pääsyä odotellessamme poikettiin SadaMarketissa. Siellä on jo monta vuotta ollut käsityömyymälä, josta olen kaikki vironvillani ostanut. Tällä kertaa sain tutulta myyjältä ikävämpiä uutisia: kyseinen myymälä suljetaan huhtikuun lopussa kannattamattomana. Vuokrat ovat nousseet ja myyntiä ei enää ole, ihmiset kuulemma suuntaavat pääasiassa vain suuriin marketteihin ja kauppakeskuksiin. Myyjä kertoi, että kun hän aloitti 13 vuotta sitten työt kyseisessä paikassa, hän myi keskimäärin 10 villatakkia päivässä, mutta nykyään kaupaksi menee vain noin yksi villatakki kuukaudessa. Eipä siis mikään ihme, ettei myymälää enää kannata pitää. Pienoinen harmitus jäi kotimatkalle kahden tutun myyjän puolesta ja samalla myös hyvä muistutus itselle suosia pienempiä, palvelevia myymälöitä myös täällä kotimaassa.

Positiivisia tunnelmia herättää se, että huomenna alkaa talviloma ja ehtii vähän paremmin hyödyntämäänkin näitä kaikkia ihanuuksia. Enkä nyt ihan tosissani sano hyvästejä lankalaihikselle, onhan tässä vielä aikaa yrittää pienennellä varastoja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti