keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Uusi takki, mikä ihana tekosyy

Mullahan on kiva syystakki, mutta siitä on vetoketju rikki. Uusi vetoketju oli (ja on edelleen) kaapissa valmiina odottamassa, sen vaihtaminen on vain osoittautunut ylitsepääsemättömäksi haasteeksi. Nykyinen takki on kyllä jäänyt hieman suureksikin ja näillä "hyvillä" perusteilla ei jäänyt mitään muuta vaihtoehtoa kuin ostaa uusi takki.

Takin metsästyksen suurin haaste oli jo ennalta arvattavissa; sovitin jotakuinkin viisikymmentä takkia, joista ehkä viidessä oli tarpeeksi pitkät hihat. Onneksi yksi niistä oli tämä musta ihanuus, josta tykkään päivä päivältä enemmän. Loistavana pisteenä i:n päälle takissa on pinkki vuori. Sopivan lämmin takki tällaiselle vilukissalle.

Uusi takkihan vaatii aivan välttämättä uuden huivin, hyvä syy laittaa puikot suihkimaan. Lankana tietystikin Malabrigon ihanuus Arroyo, jota ei voi kuin kehua: aivan ihanan pehmeä ja tarpeeksi tiukkakierteinen eli tosi helppo neuloa.

Lanka: Malabrigo Arroyo (043 Plomo)
Puikot: 5,5 mm pyörö (80cm)
Ohje:Tekstuuri (Veera Välimäki)
Langan kulutus: n.120g
 
Kerrankin maltoin mieleni ja valitsin huippulangalle juuri oikean mallin, joka on tarpeeksi yksinkertainen ja antaa tilaa langan upealle värille. Ensimmäinen ajatus huivin valmistuttua oli, että en varmasti aiemmin ole koskaan neulonut mitään näin täydellistä. Ihana, ihana, ihana! :)
 
En ehtinyt edes pingottaa tätä, oli niin kova kiire saada huivi käyttöön. Pingotuksen uupuminen näkyy harmittavan hyvin kuvassa, mutta onneksi käytössä sitä ei huomaa mitenkään. Tässä näkyy vähän paremmin huivissa oleva kuvio.


Lähikuvaakin oli otettava ihan vaan upean värin takia.


Tämän jälkeen jaksaa taas keskittyä nautiskelemaan syksyn pikkupakkasista ja ehkäpä jopa niihin keskeneräisiin neulomuksiin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti