keskiviikko 4. joulukuuta 2013

"Kun kerran kaikki muutkin"- tennarisukat

Tuntuu, että kaikki muut tekevät tennarisukkia ja kaikki myös haluaisivat sellaiset. Pakkohan se oli itsekin testata niiden tekemistä ja tänään ne sitten valmistuivat.

Ensinnäkin: Haluan ehdottomasti kutistaa jalkani noin kokoon 36, tai jos ihan siihen ei pysty, ehkä 37 kävisi myös. Tai sitten jonkun jalkamallin, joka olisi paikalla aina tarvittaessa. Saisikohan jostain jonkinlaisia irtojalkoja? Kaikkien valmistuneiden sukkien kuvaaminen olisi paljon helpompaa ja kuvat olisivat edustavampia.

Näiden sukkien kanssa kyllä inspiraatio koko neulomiseen loppui moneen kertaan. Onneksi sentään lopputulos palkitsee.
Nyt seuraa avautuminen näiden sukkien tekemisen kamaluudesta. Mallihan on mitä helpoin, aivan perussukka, näissä vain lanka tuotti kaiken tuskan. Viime talvena ostettua vaaleanpunaista Novitan 7-veljestä lankaa ja mitenpä se toimii puikoilla? No ei sitten mitenkään; kovaa, muovisen oloista, pitää kamalaa nitinää ja natinaa, sormet olivat todella kovilla neuloessa. Ensimmäisen varren jälkeen olin jo aivan valmis lopettamaan koko homman, mutta hammasta purren jatkoin sitten loppuun. Nopsaanhan tuosta muuten neuloo, kun kyseessä on paksu lanka, mutta... Valkoinen on myös Novitan 7-veljestä, mutta vanhempaa mallistoa ja huomattavasti mukavampaa neuloa.

Onneksi nämä tulivat valmiiksi ja vielä suurempi onni on se, että vaaleanpunaista lankaa ei jäänyt kuin n. metrin pätkä, joka lensi suorinta tietä roskikseen. Ei ikinä saa sanoa ei ikinä, mutta kyllä taisi olla viimeinen kerä kyseistä lankaa, mikä tähän talouteen ostetaan. Pakko kirjoittaa tämä tuska ylös, jotta jos jossain välissä ajattelisinkin ostavani tätä lisää, voin aina lukea tämän postauksen ja muistaa tuskallisen neulomisen; eiköhän ostoinnostus lopu siihen.

Jotta kuitenkaan ei menisi ihan negatiiviseksi, lopputulos on hyvä ja toivottavasti paketin avaaja pitää näistä myös. Saatanpa jossain vaiheessa innostua tekemään useammankin parin, ainakin erilaisia värivariaatioita alkoi heti pyöriä mielessä.

Viimeisimpien tavalla tai toisella mielestäni vähän epäonnistuineiden sukkien jälkeen puikoilla on oma malli Dropsin Fabel-langasta. Inspiraatio on palannut ja puikot sauhuavat. Tässä kaikki, mitä näistä voi näyttää ennen joulua:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti