keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Pienen pientä

Yhtenä tiistai-iltana sain kainon pyynnön, jossa pienelle pojalle toivottiin pipoa ja tuubihuivia. Toive sisälsi linkin, jonka takaa löytyikin ohje tuubihuiville sekä muutama hyvä kuva palmikkopiposta.

Montaa kertaa ei tarvinut pyyntöä miettiä, kivaa päästä ensimmäistä kertaa neulomaan vauvalle jotain muutakin kuin sukkia. :) Huiviin tosiaan löytyi ihan tarkka ohje, pipon tein parhaani mukaan ottaen kuvasta mallia.  Ensikertalainen joutui pipon kanssa aika paljon laskeskelemaan ja miettimään puikkokokoa, silmukkamääriä, jne. ja yksi liian pieni versiokin tuli tehtyä. Kovin vaikea oli alkuun arvioida, miten pieni pipo pienen vauvan päähän oikein mahtuu.

Lanka: Schachenmayr Merino Extrafine 85
Puikot: 5,0 mm
Langan kulutus: 98g
 
Näistä tuli ilmeisen sopivat, pieni herrakin näyttäisi viihtyvän tai ainakaan pipo ei pahemmin purista päätä. Suloista :)

7 kommenttia:

 1. Onpa suloiset! Sekä pikkuinen että asusteensa :) Vauvoille neuloessa koon arvioiminen onkin ihan mahdottoman vaikeaa, ja tarkat ohjeet erittäin tervetulleita, vaikken muuten niin ohjeita noudatakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Vauvelin päänympärys oli 43cm. Pipon tein 78 silmukalla ja 5mm:n puikoilla. Resoria (1o, 1n) 7 krs ja sen jälkeen *kolmen silmukan palmikko, 1n, 2o, 1n, 2o, 1n, 2o, 1n* toistaen joka kerroksella 6 kertaa. Palmikossa nostin joka kolmannella kerroksella kaksi silmukkaa työn etupuolelle, kolmas neuloen ja sen jälkeen neuloin kaksi eteen nostettua silmukkaa. Pipon pituus oli n. 16cm ennen kavennuksia (1. krs 2o yhteen, 2. krs o, 3krs 2o yhteen, 4krs lanka jäljelle jääneiden silmukoiden läpi). Toivottavasti ainakin noista silmukkamääristä olisi apua ja jää tänne itellekin sitten muistiin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kiva, että tykkäät, niin löytää se pipon pienempi versiokin käyttäjän. :)

   Poista
 3. Voi kun sulonen! Ihana pipoki <3 koskahan mie uskaltaisin alakaa kokkeileen pipoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kävin kurkkaamassa sun blogia ja aivan ihania neulomuksia oot tehnyt. Rohkeasti vaan, kyllä noilla taidoilla syntyy varmasti upeita pipoja. :)

   Poista