keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Ruosteinen nurmilintu aidalla

En enää edes muista, missä törmäsin nurmilintuun ensimmäisen kerran. Malli kuitenkin jäi jonnekin alitajuntaan ajatuksella "sitten joskus"... Kerrankin se "joskus" tuli ennemmin kuin myöhemmin.

Lanka: Sweetgeorgia Tough sock love (ginger) ja Regia Silk (91)
Puikot: 5,0 mm pyöröt (80cm)
Ohje: Nurmilintu
Langan kulutus: n.100g

Neuloessa kävin kurkkimassa muutamassa blogissa valmiita nurmilintuja. Voin täysin yhtyä useasta blogista löytyviin kommentteihin siitä, että yleensä tulen pari vuotta myöhässä näiden mallien kanssa, mutta kerrankin neulon samaa mallia kuin muut. Samoin hehkutan tätä ohjetta: helppo muttei tylsä neulottava, aivan loistavaa neulottavaa telkkua katsellessa.


Yksivärisenäkin huivi olisi todella kaunis, mutta koko syksyn on ollut joku kumma vimma tehdä työ, jossa on yhdistettynä tuollaista sinapinkeltaista /oranssia ja harmaata. Olin ensin ajatellut harmaaksi langaksi Wetterhoffin Sofiaa, mutta jotenkin Regia Silkin harmaan sävy sopi tähän työhön paremmin. Vähän jännitti lopussa, riittääkö lanka ja siksi jätin kaksi viimeistä kerrosta neulomatta. Onneksi näin, ei olisi millään riittänyt tämä jämäkerä muuten. Ei sitä kuitenkaan valmiissa työssä pahasti huomaa.


Pari isompaa, yhtenä kappaleena neulottavaa työtä on saaneet hartiat aika jumiin. Tämä kevyt huivi oli mukava välityö ja toinen samanlainen on jo puikoilla. Hyvä syy aloittaa uusia neulomuksia. :)

4 kommenttia:

 1. Todella kaunis nurmilintu, miten upea väriyhdistelmä! Sitten joskus minäkin neulon oman nurmilintuni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tämä malli on kyllä tosi kiva myös käytössä. Laita ihmeessä "sitten joskus" puikoille, mielenkiinnolla kuvia odotellessa ;)

   Poista
 2. Kaunis, kaunis Nurmilintu ja hienot värit! Nurmilintu on kyllä ihana malli ja kiva neuloa!

  VastaaPoista